Bedrukkingsmethoden

Tamponprint
Tamponprint of tampondruk wordt vaak gebruikt bij promotionele producten. Het logo/ontwerp wordt hierbij op een metalen plaatje aangebracht. Door de tampon, een rubberen beelddrager, wordt het ontwerp van het metalen plaatje bedrukt op het product. Tamponprint is in de meeste gevallen mogelijk tot 4 verschillende kleuren. 

Digital Print
Digital Print of digitaal drukken is vergelijkbaar met het inkjet-procédé. Het drukbeeld wordt gevormd door minuscule inktdruppeltjes die op het product worden gespoten en onder bestraling met UV-licht onmiddellijk drogen. Werkt perfect voor logo’s in meerdere kleuren, toepasbaar op plastic en alleen mogelijk voor CMYK.

Doming
​Doming is een techniek waarbij een 3D-versie van het drukbeeld – een logo, bijvoorbeeld – wordt gemaakt door middel van een halfronde vorm (een ‘dome’ oftewel koepel) onder de opdruk. Een vulling van epoxyhars zorgt ervoor dat de koepelvormige verhoging met daarop de opdruk vormvast uithardt. Doming is alleen mogelijk op platte oppervlakken die zijn gemaakt met een verlaagd gedeelte voor de bolle sticker. Toepasbaar op plastic, papier, hout en metalen. CMYK-kleuren.

Lasergravering
Lasergraveren gebeurt met een laserstraal die de decoratie met grote precisie in een oppervlak etst. Hoogwaardige kwaliteit en geschikt voor platte, ronde, convexe en concave oppervlakken. Toepasbaar op metalen, glas, keramiek, hout, steen, papier, jeans, acrylglas, echt en kunstleder en pu-materialen. De uiteindelijke kleur is afhankelijk van de kleur van de onderlaag. 

Zeefdruk
Zeefdruk is een techniek waarbij het drukbeeld op een fijnmazig gaas wordt gezet waarop de niet-drukkende gedeelten zijn bedekt met een ondoorlatende stof. De inkt wordt door het gaas geperst, met heldere, scherpe beelden als resultaat. Zeefdruk is een voordelige keuze voor grote decoraties in meerdere kleuren, een goede keuze voor tekstdecoratie en een verweerde uitstraling. CMYK beschikbaar voor witsubstraten. Geschikt voor platte oppervlakken en toepasbaar op polyester, nylon, katoen en ongeweven materialen. 

Transferprint
Transfer is een techniek waarbij eerst een zeefdrukbeeld op papier wordt gemaakt dat vervolgens door middel van hitte en lijm wordt overgebracht op het product. Transferprint is ideaal voor stoffen en een voordelige oplossing voor meerkleurendruk bij kleinere hoeveelheden. Perfect voor logo’s met meerdere kleuren door de zeer goede dekking (ook voor lichte inkt). Geschikt voor extreem gedetailleerd drukbeeld, bijvoorbeeld met kleine tekst. Geschikt voor platte oppervlakken en toepasbaar op nylon, katoen en ongeweven materialen. 

Screenround
Screenround is gebaseerd op dezelfde methode als zeefdruk, alleen wordt het product hier gedraaid tijdens het drukproces, waardoor de techniek ook geschikt is voor gebogen oppervlakken. Decoratie in meerdere kleuren mogelijk op geselecteerde pennen. Ideaal voor tekst. Geschikt voor ronde vormen en toepasbaar op plastic, ABS, PP, PLA, papier en metaal (alleen bekers en flacons).